Saranan Diet Bagi Pesakit COVID-19 Semasa 'Home Surveillance Order (HSO)' & COVID Survivor | HOSPITAL PENGAJAR UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» ACTIVITIES » Saranan Diet bagi Pesakit COVID-19 Semasa 'Home Surveillance Order (HSO)' & COVID Survivor

28 Sep 2021 - 28 Sep 2021
FB Live Klinik Diet UPM
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Bersempena dengan Malaysian Dietitians' Day 2021 (MDD 2021) pada 19 September 2021 yang lalu, Jabatan Dietetik HPUPM akan menganjurkan dua slot perkongsian bagi orang awam dan petugas kesihatan HPUPM, FPSK dan PKU.

Tema MDD pada tahun ini ialah 'Bulan Kesedaran Terapi Pemakanan Perubatan (Medical Nutrition Therapy, MNT)'. 'Terapi Pemakanan Perubatan' ialah pendekatan berdasarkan bukti kajian dalam merawat dan menguruskan masalah perubatan melalui pemakanan. Terapi ini hanya ekslusif kepada profesyen Pegawai Dietetik dalam membantu rawatan pesakit.

Selaras dengan tema MDD, dua slot perkongsian adalah seperti berikut:

1. FB Live Klinik Diet UPM - Saranan Diet bagi Pesakit COVID-19 Semasa 'Home Surveillance Order (HSO)' & COVID Survivor.
Terbuka kepada semua staf UPM dan orang awam.
Jam mata latihan akan ditawarkan kepada staf UPM
Platform: Facebook Page Klinik Diet UPM

2. Webinar: Adult Enteral Nutrition.
Terbuka kepada semua petugas kesihatan HPUPM, FPSK dan PKU sahaja (Doktor, Jururawat dan petugas kesihatan berkaitan).
Jam mata latihan akan ditawarkan.
Platform: Zoom (scan QR Code di dalam poster/ Klik pautan https://us02web.zoom.us/j/88659553259?pwd=MTVVRlZSTnhzVjF3MmVFMWpwRDU3QT09 )

Updated:: 23/09/2021 [amirahhani]

CUMJOAe:14:44